«Газпром» готовий зберегти транзит газу через Україну

Читать на русском
«Газпром» збереже транзит газу через Україну в обсязі 10-15 млрд кубометрів на рік за умови, що Київ доведе економічну доцільність нового контракту.

«Газпром» збереже транзит газу через Україну в обсязі 10-15 млрд кубометрів на рік за умови, що Київ доведе економічну доцільність нового контракту.

З такою заявою виступив голова правління російської компанії Олексій Міллер, пише «Слово і Діло».

«Північний потік-2» та українська ГТС: чи дійсно все безнадійноВтрати України від запуску Північного потоку-2 можуть скласти близько 3 мільярдів доларів щорічно. Німеччина погодили всі документи щодо проекту. Але за ким остаточне рішення? Міркували експерти.
  Він підкреслив, що Росія ніколи не ставила питання про повну відмову від українського транзиту.

Йшлося лише про скорочення обсягів в центральному газотранспортному коридорі через зсув ресурсної бази на північ, передає «РІА Новини».

Раніше президент України Петро Порошенко пропонував збільшити транзит російського газу. На його думку, Європі це принесе більше вигоди, ніж проект «Північний потік - 2».

Порошенко вказував на відсутність «економічно обґрунтованої бази» для будівництва газопроводу.

У свою чергу, канцлер ФРН Ангела Меркель заявляла, що реалізація проекту неможлива без визначення майбутньої ролі українського транзиту. За її словами, Україна повинна зберегти за собою статус транзитера газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: