Бойовики стягнули техніку до аеропорту Луганська

Читать на русском
Українська сторона СЦКК заявляє, що бойовики зосередили 38 одиниць бронетехніки і важкого озброєння в аеропорту Луганська.

Українська сторона СЦКК заявляє, що бойовики зосередили 38 одиниць бронетехніки та важкого озброєння в аеропорту Луганська.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО на сторінці в Facebook із посиланням на інформацію моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі (СММ ОБСЄ), пише «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 12 квітняСитуація на сході країни станом на 06:00 12 квітня 2018 року по даним РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«За інформацією СММ ОБСЄ, в південно-східній частині Луганська (територія аеродрому), бойовики збройних формувань РФ зосередили 7 одиниць танків Т-72, ​​7 реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», 7 одиниць самохідних гаубиць 2С1, 7 зенітних ракетних комплексів 9К35 і 10 одиниць буксируваних гаубиць різної модифікації», – відзначають у СЦКК.

Також, згідно з повідомленням, місія ОБСЄ зафіксувала не менш ніж 14 протитанкових мін на північно-східній околиці населеного пункту Заїченко, 40 танків різного типу – в районах населених пунктів Бугаївка та Круглик. Крім того, за наявною інформацією, біля водопровідної станції населеного пункту Голубівка та на західній околиці населеного пункту Сарабаш зафіксоване розташування самохідних артилерійських установок різного калібру, а на території сільськогосподарського підприємства населеного пункту Обозне – танки різної модифікації.

Скільки українські військові отримують за участь в АТОНапередодні річниці початку АТО Слово і Діло розбиралося, скільки військові отримують за участь у бойових діях.

Українська сторона СЦКК розцінює розміщення бронетехніки та знарядь у межах населених пунктів як систематичне нехтування положеннями Женевської конвенції, нормами міжнародного права, Мінських домовленостей.

Нагадаємо також, що бойовики знову зірвали розведення сил у Станиці Луганській.

Відзначимо, бойовики ОРДО погрожували автоматами місії ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: