Карта АТО: ситуація на сході України на 12 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 12 квітня 2018 року по даним РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Російсько-окупаційні війська продовжують практику терору щодо цивільного населення. За минулу добу противник обстріляв житлові квартали «старої» Авдіївки. Як повідомлялося, в результаті попадання мінометних мін пошкоджений житловий будинок і технічна споруда по вулиці Лермонтова. На щастя, в результаті обстрілу місцеві жителі не постраждали. Факт чергового злочину російських окупантів зафіксовано слідчо-оперативною групою поліції і офіцерами української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін(ОЦКК). Нагадаємо, що за інформацією Покровського відділу поліції Донецької області, факт обстрілу з боку бойовиків російсько-окупаційних військ по житлових кварталах «старої» Авдіївки кваліфіковано за ч.2 ст.258 «Терористичний акт» Кримінального кодексу України.

В цілому обстановка за минулу добу на лінії зіткнення істотних змін не зазнала.

Всього за минулу добу нашими військовими зафіксовано 38 ворожих обстрілів. 35 з них визначені як прицільні. З метою збереження життя і здоров'я особового складу, військовослужбовці Збройних Сил України 14 раз були змушені відкрити вогонь у відповідь, вдаючись до суто дозволеної Мінськими домовленостями зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів жоден з українських військовослужбовців не постраждав.

Напрямки:

Луганський напрямок

Противник двічі відкривав вогонь в бік наших позицій.

З міномета калібру 120 мм обстріляні опорні пункти в районі Троїцького, і близько 20:35 зі стрілецької зброї - в районі Станиці Луганській.

Таким чином, поблизу Станиці Луганській російсько-окупаційні війська в черговий раз зірвали розведення сил і засобів сторін, попередньо заплановане на 13 квітня. Про провокації Українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню поінформувала Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ.

Відзначимо, що підрозділи Збройних Сил України готові до розведення сил і засобів в районі Станиці Луганській, але за умови дотримання ватажками окупаційної адміністрації РФ вимог Мінських домовленостей.

Донецький напрямок

Як і раніше переважну активність противник демонстрував на цьому напрямку, застосовуючи танки і міномети різних калібрів.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 36 ворожих обстрілів. Найбільшу активність противник демонстрував в районі Авдіївки і Водяного.

З мінометів калібру 120 мм противник вів вогонь в районі Пісків і шахти Бутівка. Всього в сторону наших військових ворог випустив 43 міни цього калібру.

Вночі в районі Кам'янки, протягом майже години, наші позиції обстрілював ворожий танк. В сторону наших військових здійснено 16 пострілів.

З мінометів калібру 82 мм противник двічі вів вогонь в районі Пісків і по одному разу - в районі Новотроїцького та шахти Бутівка. Всього в сторону наших позицій ворог випустив близько 20 хв цього калібру.

Під ворожі обстріли зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів різних типів також потрапили опорні пункти в районах населених пунктів Авдіївка, Водяне, Гнутове, Кам'янка, Лебединське, Невельському, Новотроїцьке, Дослідне, Павлопіль, Піски, Харчовик, Первомайське, Талаковка, Широкино і шахти Бутівки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: