Бойовики ОРДО погрожували автоматами місії ОБСЄ

Читать на русском
Поблизу непідконтрольного урядові України Кременця в Донецькій області 5 квітня озброєні бойовики так званої ДНР погрожували спостерігачам СММ ОБСЄ автоматом Калашникова.

Поблизу непідконтрольного урядові України Кременця в Донецькій області 5 квітня озброєні бойовики так званої «ДНР» погрожували спостерігачам СММ ОБСЄ автоматом Калашникова й не дали запустити безпілотник для спостереження.

Про це повідомляється в звіті місії в п'ятницю, 6 квітня, передає «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 5 квітняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 5 квітня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Інцидент стався близько 12:14, патруль місії у складі шести співробітників на двох броньованих автомобілях був на автодорозі H15 за 2 км на схід від блокпосту збройних формувань бойовиків.

Спостерігачі готувалися до запланованого запуску безпілотника середнього радіусу дії. Перед тим, як вони завершили підготовку, синій автомобіль «Лада» (з табличками АА237 маркуванням «полиция» російською мовою), який рухався із заходу на схід, розвернувся в бік спостерігачів.

З автомобіля вийшли три чоловіки: один у камуфляжі, а двоє інших у формі поліцейського типу, в кожного з них на плечі був автомат (типу АК). Вони підійшли до патруля СММ. Чоловік у камуфляжному одязі представився «командиром спецпідрозділу». Він заявив, що це «зона заборони польотів» і що їм не повідомляли про застосування місією безпілотника.

План «Троя»: чому бойовики не змогли захопити Запорізьку областьЖителі Запорізької області вороже поставилися до проросійських сепаратистів, і тому заколот провалився.

Згодом до патруля СММ під'їхав ще один автомобіль із двома озброєними чоловіками в камуфляжі. Один із них, який керував автомобілем, був озброєний автоматом (типу АК). Двоє чоловіків вийшли з автомобіля та в агресивній формі звернулися до членів патруля місії. Співробітники СММ почули, як один із них сказав іншому російською: «Готовься!». Після цього останній дослав патрон до патронника й, тримаючи палець на спусковому гачку, направив дуло автомата в землю.

Команда СММ зібрала обладнання й залишила цей район о 13:03 в четвер, 5 квітня. Про цей інцидент СММ поінформувала збройні формування в Донецьку.

Раніше бойовики зірвали розведення військ у Станиці Луганській.

Нагадаємо також, у Дніпрі СБУ викрила комерсантів на фінансуванні бойовиків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: