Законопроект про публічні закупівлі. Коли за нього візьмуться депутати

Читать на русском
Порошенко внесе в Раду законопроект про закупівлі як невідкладний на наступному пленарному тижні.

Президент України Петро Порошенко внесе в парламент законопроект про зміни в публічні закупівлі як невідкладний після розгляду всіх пропозицій на наступному пленарному тижні.

Про це повідомляє прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло».

«Купуй українське»: чого очікувати від законопроекту7 грудня Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №7206, також відомий як «Купуй українське». За нього проголосував 241 депутат.

«Після розгляду всіх пропозицій внесу до Верховної Ради законопроект «Про внесення змін до закону України «Про державні закупівлі» як невідкладний», - зазначив Порошенко.

Порошенко зазначив, що за результатами попередніх нарад проект змін до закону вже практично готовий і сказав, що він повинен надійти до Верховної Ради до наступного пленарного тижня.

За словами глави держави, система ProZorro, на базі якої відбуваються закупівлі, дозволила заощадити більше 27 млрд гривень бюджету в 2017 році.

«Однак є ті, хто намагається обійти публічну процедуру торгів. Головна мета внесення змін до закону «Про державні закупівлі» - зберегти всі позитивні напрацювання ProZorro і не дати нікому її дискредитувати», - сказав Порошенко.

Відзначимо, що законопроект дозволяє органам державного фінансового контролю моніторити і виявляти порушення в сфері держзакупівель. Документом створюються умови для подолання корупції в закупівлях.

Раніше Порошенко підписав закон про моніторинг держзакупівель.

Як відомо, ProZorro запускає механізм ризикових індикаторів, які автоматично будуть визначати потенційні порушення в тендерах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: