Антиретровірусна терапія: МОЗ засекретило інформацію стосовно міжнародних закупівель ліків

Читать на русском
У МОЗ заявили, що інформація щодо міжнародних закупівель ліків для антиретровірусної терапії, які здійснюються за бюджетні кошти, є конфіденційною.

У Міністерстві охорони здоров'я України відмовилися повідомити дані про закупівлі ліків за напрямом «Централізована закупівля медикаментів для антиретровірусної терапії дорослих, підлітків та дітей», які були здійснені у відповідності з Постановою КМУ міжнародними спеціалізованими організаціями у період 2015 — 2016 років.

Про це повідомляє УНН, передає «Слово і Діло».

У МОЗ заявили, що інформація щодо міжнародних закупівель ліків для антиретровірусної терапії дорослих і дітей, яка здійснюється за бюджетні кошти, є конфіденційною.

«Відповідь на сформульовані питання вимагає проведення додаткового опрацювання і передбачає створення нової інформації. Також запитувана інформація, згідно із договорами, укладеними між МОЗ України та спеціалізованими організаціями, що є інформацією, доступ до якої обмежено юридичною особою і є конфіденційною, і поширюється лише за згодою такої особи, у визначеному ним порядку за його бажанням відповідно до передбачених нею умов (стаття 7 Закону)», – повідомили в МОЗ.

Нагадаємо, голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник повідомив про те, що стосовно в. о. міністра охорони здоров'я Супрун були відкриті кримінальні провадження.

Раніше Кабмін схвалив закупівлю ліків через міжнародні організації.

Зазначимо, що з квітня в Україні запущена програма «Доступні ліки».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: