Найбільш проблемну довідку для участі в держзакупівлях перевели в електронний вигляд

Читать на русском

Заступник глави Мінекономрозвитку Максим Нефьодов повідомив про деяке спрощення у документообігу щодо участі в публічних закупівлях.

Довідку від Державної фіскальної служби про відсутність заборгованості зі сплати податків, яка необхідна для участі в публічних закупівлях, перевели в електронний вигляд.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, повідомляє «Слово і Діло».

«Найбільш проблемну довідку (довідка ДФС про відсутність заборгованості зі сплати податків) для участі в публічних закупівлях переведено в електронний вигляд! Це може зекономити бізнесу приблизно 30-35 мільйонів гривень та 750 тисяч людиногодин», – заявив Нефьодов.

За його словами, для отримання такої довідки відсьогодні необхідно зайти в «Електронний кабінет платника» на сайті ДФС, підписати ЕЦП-заяву та безкоштовно отримати підписану ЕЦП-довідку в електронному вигляді на пошту та/або в кабінет. Після чого завантажити її в систему публічних закупівель Prozorro.

Нагадаємо, ProZorro створює 12 центрів підтримки електронних закупівель у регіонах.

Раніше ProZorro створила пілотний проект із продажу держвласності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: