Стала відома дата підготовчого засідання у справі Гаврилової

Читать на русском

У Подільському райсуді столиці визначилися з датою підготовчого засідання в справі головного аудитора України.
Лідія Гаврилова

Підготовче засідання за обвинуваченням голови Державної аудиторської служби України Лідії Гаврилової в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації призначили на 13 квітня.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Підготовче засідання призначене на 14:15 в приміщенні Подільського районного суду міста Києва. В ньому візьме участь прокурор САП Віталій Кравець.

Як відомо, за версією детективів, Гаврилова впродовж 2015–2017 років отримала у власність активи на загальну суму майже 10 мільйонів гривень. Законність підстав набуття власності не підтверджена доказами, а їхня вартість значно перевищує законні доходи посадовця.

Також, на переконання слідства, голова Держаудитслужби внесла завідомо недостовірні відомості до щорічних е-декларацій за 2015 рік (понад 2,86 млн грн) та 2016 рік (понад 4,67 млн грн). Слідство вважає, що посадовиця вдалася до таких дій умисно, ймовірно, з метою приховування від відповідних державних органів та громадськості свого реального майнового стану та всього наявного в неї та членів її сім'ї майна.

Нагадаємо, обвинувальний акт щодо Гаврилової антикорупційна прокуратура скерувала до суду 2 квітня.

Раніше голова Держаудитслужби вказала колишнього чоловіка та його майно в новій декларації. Майное є предметом розслідування Національного антикорупційного бюро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: