Справа Гаврилової: відкрито матеріали слідства

Читать на русском
Детективи НАБУ за дорученням прокурорів САП повідомили Гавриловый про завершення досудового розслідування стосовно неї та відкрили доступ до матеріалів слідства.

Детективи Національного антикорупційного бюро України за дорученням прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили голові Державної аудиторської служби України (Лідії Гавриловій – ред.) про завершення досудового розслідування стосовно неї та відкрили доступ посадовцю та її захисникам до матеріалів слідства.

Про це «Слово і Діло» повідоми в прес-службі НАБУ.

Голову Держаудитслужби підозрюють у збагаченні на 10 мільйонів: яке майно придбала чиновницяСАП повідомила про підозру голові Державної аудиторської служби Лідії Гавриловій у незаконному збагаченні на 10 мільйонів гривень.

Після ознайомлення з матеріалами буде складено обвинувальний акт для подальшого скерування до суду.

Як з’ясувало слідство, голова Державної аудиторської служби впродовж 2015-2017 років отримала у власність активи на загальну суму майже 10 млн грн, законність підстав набуття яких не підтверджена доказами, та вартість яких значно перевищує її законні доходи.

Крім того, на переконання детективів бюро, посадовець внесла завідомо недостовірні відомості до щорічних е-декларацій за 2015 (понад 2,86 млн грн) та 2016 роки (понад 4,67 млн грн). Слідство вважає, що посадовець вдалася до таких дій умисно, ймовірно, з метою приховування від відповідних державних органів та громадськості свого реального майнового стану та всього наявного у неї та членів її сім’ї майна.

23 січня 2018 року голові Держаудитслужби повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч.3 ст.368-2, ст.366-1 Кримінального кодексу України.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали в січні 2017 року за власними напрацюваннями.

Раніше суд не відсторонив Гаврилову від посади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: