Вибори-2019: як боротимуться за електорат?

Читать на русском
Петро Охотінполіттехнолог

Штаби вже почали думати про нестандартні кроки та про те, за рахунок кого «добирати». Перспектива більша в тих, хто зможе перетворити день виборів у свідомості виборців на «час Ч» боротьби добра зі злом. Пригадується 2012 рік, коли Віктор Чумак переміг на «засіяному» окрузі Олеся Довгого. Має бути десь так само.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політтехнолог Петро Охотін, передає «Слово і Діло».

«Уже зараз помітні спроби деяких політиків думати стратегічно. Наприклад, Юлія Тимошенко нещодавно запропонувала своє бачення для агросектору, підтримала скасування е-декларацій для активістів. На конференції в Мюнхені робила заяву про своє бачення мирного плану. Можливо, незабаром побачимо й щось більш сміливе – на кшталт «Українського прориву», – зазначив експерт.

За його словами своє бачення є в націоналістів. Воно може подобатися чи не подобатися, але воно є.

Вибори-2019: хто вже зібрався йти в президенти та до РадиСлово і Діло розбиралося, хто з політиків уже зібрався балотуватися в президенти України або до парламенту.

Політтехнолог нагадав, що минулого року Сергій Тарута презентував непогану книгу «Стратегія-2030».

«Проблемою реформаторів можна назвати те, що «старі обличчя» затягнули їх у партер якщо говорити борцівським сленгом. Боротьба там точиться, але відсутність влучних ударів втомлює глядачів», – додав він.

«Вибори 2019 року мають стати битвою сценаріїв майбутнього. Будь-які загравання з гаслами про минуле, непідйомні «обіцянки» лише наближають колапс», – резюмував Петро Охотін.

Нагадаємо, згідно з рейтингом КМІС, 24,6% українців проголосували б за Юлію Тимошенко, якби вибори проходили наприкінці лютого.

Детальніше про те, хто з лідерів електоральних рейтингів більш відповідальний, – за посиланням.

Хто вже зібрався йти в президенти та до Ради – в нашому огляді.

Також, аналітики «Слова і Діла» з'ясували, як Порошенко виконує обіцянки, дані в статусі президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: