КМІС оприлюднив президентський рейтинг: реакція соцмереж

Читать на русском

Новий президентський рейтинг, опублікований Київським міжнародним інститутом соціології, викликав суперечки в соцмережах.
Слово і Діло

Згідно з рейтингом Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), 24,6% українців проголосували б за Юлію Тимошенко, якщо вибори проходили б наприкінці лютого.

Далі в рейтингу – Олег Ляшко (15,5%), Анатолій Гриценко (12,5%). Чинний президент України Петро Порошенко посідає лише четверте місце з 9,8% голосів. Впритул до нього йдуть Юрій Бойко (9,7%) та Вадим Рабінович (9,5%).

Якби парламентські вибори відбулися наприкінці лютого, більшість голосів отримала би «Батьківщина» (22,5%). Далі йдуть Радикальна партія (13,7%), «Опозиційний блок» (12,4%), партія «За життя» (10,3%), «Громадянська позиція» (9,4%), «Блок Петра Порошенка» (6,6%), «Самопоміч» (6%) і ВО «Свобода» (5,8%).

«Слово і Діло» з'ясовувало, що думають про рейтинг у соціальних мережах.

«У цивілізованих західних країнах чинний політичний лідер, рейтинг якого так завалився, зазвичай не йде на вибори. Тим більше, коли через його участь може виграти популіст (ка), що відкине країну назад», – вважає журналіст Сергій Сидоренко.

«Мій улюблений показник – 37%, які не визначилися, за кого голосувати (на виборах до парламенту – ред.). Іншими словами, вони чекають нову адекватну партію, з багатообіцяючими лідерами, за яку було б не соромно проголосувати. І ці люди можуть не переживати – кілька нових політичних проектів під вибори, як завжди, створяться», – написав політичний оглядач Олексій Мінаков.

«З'явилася ще одна причина, чому хочу перевибори до ВРУ вже зараз. Крім того, що відразу позбудуться недоторканності багато троянів у вишиванках, крім того, що саме сьогодні опозиційні сили повністю розбиті, а їхні представники виступають клоунами на всю країну, влаштовуючи напади на конструкції на Майдані, ще й з'явилася можливість показати, чого варті наші соціологи на насправді», – написав блогер Богдан Карпенко.

«Рейтинги потрібно читати так: Коломойський, Ахметов, Пінчук, Порошенко», – написав журналіст Андрій Яніцький.

«Виявляється, дуже популярно говорити, що КМІС та інші соціологи намалювали нереальну картину в своїх опитуваннях. Ну, припустимо. А який тоді реальний розклад? Упевнений, що лідирує все одно кандидат «не знаю, за кого голосувати, але на вибори піду». На другому місці – напевно Тимошенко. Можна скільки завгодно грати з цифрами, але від цих двох правд все одно нікуди не подінешся. Третє місце – або Порошенко, або хтось у боротьбі з Порошенком. Причому поки не забудеться мальдівський скандал, жодної гарної тенденції для Порошенка не буде», – вважає журналіст Дмитро Литвин.

«Хто не помер після законопроекту про похорон через суд, прямо зараз купує квитки на найближчий гіперлуп після соцопитування КМІС», – написала Олена Монова.

Нагадаємо, «Слово і Діло» аналізувало, як змінювалась електоральна підтримка нинішнього глави держави Петра Порошенка за роки його президентства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: