Стало відомо, які партії пройшли б до Ради на виборах наприкінці лютого

Читать на русском
Значна частина опитаних українців не визначилися, за кого голосувати на президентських і парламентських виборах, якби ті відбулися найближчим часом.

Значна частина опитаних українців не визначилися, за кого голосувати на президентських і парламентських виборах, якби ті відбулися найближчим часом.

Про це свідчать результати опитування, проведеного КМІС, пише «Слово і Діло».

Рейтинг відповідальності мажоритарників Хмельницької областіКраще за всіх виконує свої обіцянки Шинькович, а замикають рейтинг відповідальності Герега і Бондар.

37% опитаних не визначилися, за кого голосувати на парламентських, 38,3% – за кого на президентських виборах. При цьому в опитуванні про вибори до парламенту 5% українців викреслили б усі партії або зіпсували би бюлетень, а 16,7% – не брали б участь у голосуванні.

Водночас під час опитування про вибори президента 5,5% українців заявили, що викреслили б усіх кандидатів або зіпсували би бюлетень, а 15,2% – вирішили, що не брали б участь у голосуванні.

Крім того, якщо рахувати голоси лмше тих, хто визначився, якби парламентські вибори відбулися наприкінці лютого, до Ради пройшли б представники восьми політичних сил. Більшу підтримку, ніж інші партії, отримало б ВО «Батьківщина» (22,5% серед тих, хто збирається голосувати й визначився). Далі за рівнем підтримки йдуть Радикальна партія Олега Ляшка (13,7%), «Опозиційний блок» (12,4%), партія «За життя» (10,3%), «Громадянська позиція» (9,4%), «Блок Петра Порошенка» (6,6%), «Самопоміч» (6%) і ВО «Свобода» (5,8%).

Чому Україна на останньому місці в рейтингу економічно вільних країн Європи?Україна посіла останнє, 44-те місце в Європі й 150-те зі 186 країн світу в рейтингу економічних свобод, складеному американським аналітичним центром Heritage Foundation. Чому, розбирались експерти.

Також, якщо рахувати голоси лише голосм тих, хто визначився, то якби вибори президента України проходили наприкінці лютого, то в першому турі більше голосів, ніж інші кандидати, отримала б Юлія Тимошенко (24,6% серед тих, хто збирається голосувати й визначився). Далі йдуть Олег Ляшко (15,5%), Анатолій Гриценко (12,5%), Петро Порошенко (9,8%), Юрій Бойко (9,7%) та Вадим Рабінович (9,5%).

Раніше з'ясувалося, хто пройшов до Ради замість Денисової та Пацкана.

Також Садовий розповів, чи братиме «Самопоміч» участь у виборах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: