Португалія підтримує введення миротворців на Донбас

Читать на русском
Влада Португалії підтримала пропозицію офіційного Києва про введення миротворчої місії ООН на Донбас, заявив міністр оборони України.

Португалія підтримує пропозицію офіційного Києва про введення миротворчої місії ООН на Донбасі.

Про це на спільній прес-конференції з міністром національної оборони Португалії Хосе Альберто Азередо Лопесом у середу, 4 квітня, заявив міністр оборони України Степан Полторак, пише «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

Зміна формату АТО та миротворці: чи наблизить це розв’язання конфлікту на Донбасі?Антитерористична операція на Донбасі завершиться відразу після підписання президентом Петром Порошенком відповідного указу. Про вирішення конфлікту на Донбасі та зміну формату АТО міркували експерти.

«Ми обговорили ситуацію з безпекою в Україні та світі, а також питання введення миротворчої місії на Донбас. Ми отримали повну підтримку ідеї введення місії на основі стандартів, наявних в ООН», – сказав Полторак.

Нагадаємо, представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що контингент миротворчої місії ООН на Донбасі може становити 30 тисяч осіб.

Раніше Польща, Німеччина, Швеція та Фінляндія заявили про готовність відправити миротворців на Донбас.

Як писало «Слово і Діло», офіс підтримки ООН із застосування миротворців на Донбасі так і не був відкритий, як обіцяв Порошенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: