Саміт щодо миротворців на Донбасі проведуть без Росії – ЗМІ

Читать на русском
Саміт лідерів нормандської четвірки щодо питання розміщення миротворців ООН на Донбасі може відбутися в травні в місті Ахен на заході Німеччини.

Саміт лідерів «нормандської четвірки» щодо питання розміщення миротворців ООН на Донбасі може відбутися в травні в місті Ахен на заході Німеччини.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє газета «КоммерсантЪ» із посиланням на інформовані джерела в Києві.

Полторак обіцяє залучити миротворчу місію ООН на ДонбасСказано 15 листопада 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Як зазначає видання, фактично, йдеться про зустріч у Нормандському форматі, але без Росії.

Імовірно, зустріч пройде на полях традиційної церемонії вручення престижної міжнародної премії імені Карла Великого – засновника Франкської імперії.

За словами джерела, близького до Адміністрації президента України, «підготовча робота» до тристороннього саміту має бути проведена під час візиту до Берліна президента Петра Порошенка 10 квітня, де відбудуться його переговори з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

Миротворці на Донбасі: що принесе Україні «план Расмуссена»Україна поступово втрачає вплив у вирішенні питання про розміщення миротворців ООН на Донбасі.

Однак джерело в МЗС Росії заявило, що Москва нічого проти таких зустрічей не має, оскільки питання миротворців вирішується в Радбезі ООН.

Нагадаємо, під час виступу на Мюнхенській конференції Порошенко заявив, що Росія має шанс продемонструвати готовність до компромісу й погодитися на миротворців на всій території окупованого Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: