У МОН розповіли про бюджетні місця у вишах

Читать на русском
Міністерство освіти оприлюднило максимальне держзамовлення у виші на 2018 рік. Можна знайти дані про програми бакалаврату та магістратури зі 161 закладу вищої освіти з усіх регіонів України.

Міністерство освіти оприлюднило максимальне держзамовлення у виші на 2018 рік.

Як пише «Слово і Діло», вступники можуть подивитися, скільки місць для прийому за держзамовленням зможе виділити кожен виш, що належить до сфери управління МОН.

У МОН розповіли, навіщо абітурієнтам потрібна ID-картаШаров підкреслив, що право вступати за свідоцтвом про народження мають тільки ті, кому 14 років виповниться після 1 травня 2018.

Це відскановані документи, тому пошук не працює. Але можна знайти дані про програми бакалаврату та магістратури зі 161 закладу вищої освіти з усіх регіонів України.

Також можна подивитися ліцензійний обсяг – скільки вступників на спеціальність чи спеціалізацію може прийняти заклад; максимальний обсяг прийому абітурієнтів на місця держзамовлення та кваліфікаційний мінімум – скільки щонайменше «бюджетників» має бути на спеціальності, щоб заклад здійснив їх набір.

«Пороги максимуму й мінімуму бюджетних місць на кожну спеціальність встановлюються вишами в зв’язку з тим, що в Україні вступ на бакалаврат та деякі спеціальності магістратури здійснюється за широким конкурсом», – повідомляє МОН.

У Гриневич підрахували кількість студентів із КримуКількість студентів з анексованого півострова збільшилася більш ніж на 30 відсотків, повідомив перший заступник міністра освіти і науки України.

Широкий конкурс передбачає, що бюджетне місце йде до вишу за вступником із найкращими балами, а не закріплюється за університетом. Максимальний обсяг показує, скільки найбільше таких вступників зможе прийняти виш на певну спеціальність.

Нагадаємо, цьогоріч реєстрація електронних кабінетів вступників на основі повної загальної середньої освіти буде відкрита 2 липня, а прийом заяв та документів розпочнеться 12 липня.

У 2018 році абітурієнти зможуть подавати 7 заяв на 4 спеціальності на місце державного та регіонального замовлення. При цьому кількість заяв на контракт обмежена не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: