У МОН розповіли, навіщо абітурієнтам потрібна ID-карта

Читать на русском
Шаров підкреслив, що право вступати за свідоцтвом про народження мають тільки ті, кому 14 років виповниться після 1 травня 2018.

Директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олег Шаров заявив про те, що абітурієнтам, котрі вступають після дев'ятого класу на освітньо-кваліфікаційний рівень «молодший спеціаліст» при поданні відповідної заяви до ВНЗ необхідно буде пред'явити оригінал посвідчення особи в вигляді ID-карти і подати його копію.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства, передає «Слово і Діло».

«Таким документом є паспорт у вигляді ID-карти, який видається громадянам України з 14-річного віку. Тому потрібно для вступу на основі 9-ти класів подавати саме таку ID-карту. І ми дуже просимо заздалегідь подбати про її замовлення та отримання», - сказав чиновник.

Шаров підкреслив, що право вступати за свідоцтвом про народження мають тільки ті, кому 14 років виповниться після 1 травня 2018.

Відмінниця уряду: як виконує обіцянки міністр освіти Лілія ГриневичСхоже, в уряді Гройсмана з’явилася відмінниця: Гриневич поки що не провалила жодної обіцянки на посаді міністра освіти.

Також він нагадав, що для дітей, котрі закінчили дев'ятий клас, прийом заяв на «молодшого спеціаліста» розпочнеться з 2 липня і завершитися 14 липня 2018 року. Такі абітурієнти подаватимуть заяви в паперовій формі. Вступники на базі 11-ти класів повинні подавати документи виключно у електронній формі.

Раніше в МОН представили зразки ЗНО-2018 з іноземних мов.

Нагадаємо також, що в Міносвіти назвали найпопулярніші виші.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: