У Гриневич підрахували кількість студентів із Криму

Читать на русском
Кількість студентів з анексованого півострова збільшилася більш ніж на 30 відсотків, повідомив перший заступник міністра освіти і науки України.

Кількість студентів, які приїжджають з Криму на материкову Україну, щоб навчатися у вищих навчальних закладах, зросла на 30 відсотків.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив перший заступник міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець, пише Радіо Свобода в понеділок, 26 лютого.

Відмінниця уряду: як виконує обіцянки міністр освіти Лілія ГриневичСхоже, в уряді Гройсмана з’явилася відмінниця: Гриневич поки що не провалила жодної обіцянки на посаді міністра освіти.

За його словами, цьому сприяють освітні ініціативи.

«Наше завдання полягає в тому, щоб молодь Криму могла здобути українську освіту. Таврійський національний університет ім. Вернадського успішно працює в Києві. Це має впливати на доступність освіти для кримчан. Університети п'яти південних областей, відповідно до закону, який був прийнятий у травні минулого року, отримали тисячу додаткових місць для прийому студентів з Криму. За підсумком це дало те, що кількість студентів з Криму збільшилася більш ніж на 30 відсотків», - сказав Ковтунець.

Нагадаємо, у травні 2017 року Верховна Рада виділила квоти абітурієнтам з анексованого півострова.

Раніше в МОН підрахували, скільки вузів закрилося за роки незалежності.

Також в МОН розповіли, навіщо абітурієнтам потрібна ID-карта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: