Cтало відомо, чому виші розпустили студентів до весни

Читать на русском
Київський національний університет імені Тараса Шевченка розпустив студентів на дистанційне навчання до весни.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка розпустив студентів на дистанційне навчання до весни.

Таке рішення було прийнято для економії коштів, які мають бути сплачені за комунальні послуги. Про це йдеться в офіційній заяві щодо графіку роботи університету, оприлюдненій на сайті навчального закладу, пише «Слово і Діло».

Підвищення стипендій: скільки тепер отримуватимуть студенти«Слово і Діло» порахувало, яку стипендію будуть отримувати студенти та учні ПТУ після перерахування в рамках підвищення соціальних стандартів.

Студенти КНУ на навчання виходять із березня. Вони отримали самостійні завдання на період дистанційного навчання.

Другий семестр триватиме з 24.01.2018 року по 30.06.2018 року. А на період з 24.01.2018 року по 28.02.2018 року, факультети та інститути планують проведення навчальних та виробничих практик поза межами університету, написання курсових та дипломних робіт, а також виконання завдань самостійної роботи.

У Міносвіти ситуацію з розпуском студентів пояснюють тим, що це рішення, яке кожен навчальний заклад приймає самостійно. «Якщо університети спланували так, що через очні сесії та подовження навчання влітку це все буде компенсовано – це справа вищих навчальних закладів, ми тут не можемо втручатися», – повідомили «Українській правді. Життя» у прес-службі МОН.

У міністерстві підтверджують, що університети таким чином намагаються економити, тому що виплати за комунальні послуги можна витратити на розвиток, наприклад, на додаткову закупівлю обладнання.

МОН займається моніторингом даних, які університети перейшли на дистанційне навчання до березня та як виші спланували свою зимову роботу.

За даними МОН, Університет Шевченка переходив на дистанційну форму навчання і минулого, і позаминулого року.

Відомо також, що на формат дистанційного навчання на зимовий період перейшов ЛНУ «Львівська політехніка». Про це йдеться на ZAХID.NET.

Ці заходи адміністрація університету застосовує задля скорочення витрат на опалення через подорожчання газу на 40%.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України планує змінити методику визначення ціни газу для населення з квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: