США передадуть Україні патрульні катери Island

Читать на русском
Процес передачі катерів почнеться після підписання вищезгаданого контракту. Цей процес включає також підготовку особового складу, який буде проходити службу на патрульних катерах типу Island.

США безкоштовно передадуть Україні два патрульних катери типу Island.

Про це повідомляється на сторінці Військово-морських сил України в Facebook, передає «Слово і Діло».

На яке ембарго проти Росії досі не зважився Захід?Країни ЄС продовжують санкційну політику у відповідь на агресію Росії. Які обмеження найбільш дієві, міркували експерти.

Зараз завершується опрацювання контракту на отримання катерів.

«Катери ми отримуємо безкоштовно, але їхнє транспортування, підготовка екіпажів та інші супутні витрати здійснюються за рахунок держави», - заявив командувач ВМС віце-адмірал Ігор Воронченко.

Він також повідомив про «деякі складнощі» в законодавчій процедурі передачі катерів.

«Це перший випадок подібної допомоги від іншої країни за відповідну оплату, тому на законодавчому рівні були певні складнощі з її реалізації в рамках чинного законодавства, але в даний час такий шлях вже визначено, він буде реалізований в рамках чинної угоди між урядом України та США», - зазначив він.

Повідомляється, що Міноборони США вже повідомило про готовність отримати катера.

«Зараз очікується повідомлення від США щодо термінів проведення заключної конференції з розробки основних умов контракту, під час якої планується визначити остаточну вартість супутніх витрат, пов'язаних з передачею катерів, і терміни виконання робіт», - наголошується в заяві.

Процес передачі катерів почнеться після підписання вищезгаданого контракту. Цей процес включає також підготовку особового складу, який буде проходити службу на патрульних катерах типу Island.

Раніше повідомлялося, що літак США провів розвідку над Донбасом.

Нагадаємо також, в Конгресі США визначилися з фіндопомогою для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: