Літак США провів розвідку над Донбасом

Читать на русском
Американський безпілотник здійснив багатогодинний політ уздовж лінії розмежування на Донбасі, а також збирав дані про прикордонні області РФ.

Стратегічний безпілотний літальний апарат ВПС США RQ-4B Global Hawk у суботу, 24 березня, здійснив розвідувальний політ уздовж лінії розмежування на Донбасі.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на Інтерфакс.

Безпілотник США знову провів розвідку над Чорним моремБезпілотник ВПС США RQ-4A Global Hawk провів розвідку над Чорним морем уздовж берегової лінії окупованого Росією Кримського півострова.

Зазначається, що дальній американський безпілотник вилетів з авіабази Сигонелла в Італії. Він протягом більше десяти годин курсував уздовж лінії розмежування України із самопроголошеними ДНР і ЛНР, перебуваючи в контрольованому Україною повітряному просторі.

Під час польоту розвідник пролітав на відстані майже 40-60 км від прикордонних до Луганської області України районів Бєлгородської, Воронезької і Ростовської областей Росії.

Агентство підкреслює, що з урахуванням можливостей ведення розвідки вглиб на понад 200 км безпілотник RQ-4А Global Hawk міг спостерігати за всією територією ДНР і ЛНР, а також великою частиною території прикордонних областей Росії.

Раніше повідомлялося, що 19 березня безпілотник ВПС США здійснив розвідувальний політ поблизу Криму і на Донбасі.

Нагадаємо, з початку 2018 року безпілотники США регулярно використовуються для ведення розвідки поблизу територій ДНР і ЛНР, а також біля російських кордонів у регіоні Балтики і узбережжя Криму і Краснодарського краю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: