У Конгресі США визначилися з фіндопомогою для України

Читать на русском
Палата представників Конгресу США схвалила Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік, розміром 620,700 мільйонів доларів

Палата представників Конгресу США схвалила Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік, розміром 620,700 мільйонів доларів.

Про це повідомляється на сторінці посольства України в США у Facebook, пише «Слово і Діло».

Обсяг міжнародної допомоги для України скорочується – МЕРТОбсяг отриманої Україною міжнародної технічної допомоги в 2017 році склав 924,32 млн, що на 321 млн доларів менше, ніж в 2016 році (1,25 млрд доларів).

Обсяг виділених коштів на 2018 рік перевищує відповідний минулорічний кошторис.

«Так, згідно із законопроектом Пентагону виділяється 200 млн. дол. для надання військово-технічної допомоги Україні, що на 50 млн. дол. більше за асигнування 2017 року», - йдеться у повідомленні.

Ці кошти спрямують на фінансування проектів американської підтримки ЗСУ. Серед них - підготовка військовослужбовців, надання військової техніки та спорядження, летальної зброї оборонного характеру, іншого оснащення і послуг військового призначення, логістичне забезпечення та розвідувальна підтримка збройних та безпекових сил України.

Крім того, Державний департамент та причетні до нього агентства виділять Києву 420,700 мільйонів доларів. Це на 10 мільйонів доларів більше за минулорічні видатки США.

«Збільшене фінансування спрямоване на посилення безпекової підтримки України за програмою «Міжнародне військове фінансування», - пояснюють у посольстві.

Раніше стало відомо, що Канада продовжить надавати Україні допомогу.

Нагадаємо також, Єврокомісія запропонувала Україні один мільярд фіндопомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: