У США впровадять блокчейн для голосування на виборах

Читать на русском
Тестування блокчейн-системи віддаленого голосування для громадян, що проходять службу в армії, стартувало в американському штаті Західна Віргінія.

Тестування блокчейн-системи віддаленого голосування для громадян, що проходять службу в армії, стартувало в американському штаті Західна Віргінія.

Про це заявив держсекретар Мак Уорнер, пише «Слово і Діло».

Блокчейн у державі: засіб від бюрократії та рейдерстваНова технологія збереження інформації блокчейн (Blockchain) може допомогти уникнути корупції в державі.

За словами чиновника, виборці, які перебувають у військових частинах, і їх родичі з округів Харрісон і Моногалія зможуть скористатися мобільним додатком для голосування під час сенатських виборів, які пройдуть 8 травня. Планується, що програма дозволить поліпшити безпеку і анонімність процесу.

Як говориться в White Paper проекту, програма розроблена на основі рішень стартапу Voatz, що спеціалізується на технологіях для голосування. Раніше компанія залучила інвестиції в розмірі $ 2,2 млн від Medici Ventures - «дочки» рітейл-гіганта Overstock.com.

Уорнер додав, що ініціатива покликана позбавити військовослужбовців від «технічних перешкод, обумовлених громіздкістю нинішньої системи».

«Заочні системи голосування, які пропонували раніше виборцям-військовим, які перебувають за кордоном, не забезпечували анонімність, і багато хто був стурбований тим, що їхні бюлетені поштою або факсом не будуть отримані вчасно або не будуть враховані. Нова мобільна система голосування вирішує ці проблеми», - йдеться в описі проекту.

До виборів у листопаді 2018 року, за словами Уорнера, систему планується запустити у всіх 55 округах штату, якщо нинішній пілотний запуск виявиться успішним.

Нагадаємо, африканська країна Сьєрра-Леоне використовувала технологію блокчейн в підведенні підсумків президентських виборів.

А в Китаї придумали телефон на блокчейні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: