Будівництво метро в Харкові: Кернес підписав угоду з ЄБРР

Читать на русском
Мер Харкова Геннадій Кернес підписав з Європейським банком реконструкції та розвитку угоду про фінансову підтримку будівництва метро в Харкові.

Мер Харкова Геннадій Кернес підписав з Європейським банком реконструкції та розвитку угоду про фінансову підтримку будівництва метро в Харкові.

Про це повідомляє прес-служба партії «Відродження» 19 грудня, передає «Слово і Діло».

Якби мери виконували всі свої обіцянки. Як би змінився Харків?«Слово і Діло» уявило, як би виглядав Харків, якби Геннадій Кернес втілив в життя обіцяне.

Церемонія підписання відбулася 19 грудня в Харківській міській раді.

Документ, що підтверджує юридичні, фінансові та технічні домовленості з кредитування подальшого прокладання метро, ​​підписали харківський міський голова Геннадій Кернес і директор ЄБРР в Україні Шевка Аджунер.

Так, завдяки угоді місто отримало 160 млн євро на продовження будівництва Олексіївської лінії метрополітену. Другу частину кредитних ресурсів – також 160 млн євро – надав Європейський інвестиційний банк.

Як зазначив Геннадій Кернес, підписана угода є перемогою всіх харків'ян.

«Сьогодні ми поставили крапку в складному переговорному процесі. За останні шість років була проведена колосальна робота, щоб отримати фінансування для реалізації проекту продовження будівництва третьої лінії Харківського метрополітену, придбання нового рухомого складу та облаштування на цій лінії електродепо. Це були довгі, але дуже ефективні переговори. В результаті ми отримали прозорий, ретельно пророблений проект, в успішності якого ніхто не сумнівається. І сьогодні, підписавши угоду, ми перейдемо вже до реалізації втілення проекту в життя. Я, як і всі харків'яни, вважаю це великою перемогою й вітаю всіх нас. І я вірю, що ми прокладемо метрополітен!», – сказав міський голова.

Він зазначив, що в результаті бюджетної децентралізації Харків збільшив обсяги своїх фінансових ресурсів, і це дозволить міській владі співфінансувати будівництво метро.

Раніше президент Петро Порошенко відкрив міст у Харківській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: