Суд долучив до справи Кернеса ще два томи

Читать на русском
Обвинувачений харківський мер заявив, що в нього та адвокатів не було можливості ознайомитися з новими томами.

Київський райсуд Полтави за клопотанням прокуратури долучив до справи мера Харкова Геннадія Кернеса та двох його охоронців, обвинувачених у викраденні, тортурах і погрозах убивством двом учасникам харківського Євромайдану, ще два томи матеріалів.

Про це в своєму Facebook повідомив сам Кернес, передає «Слово і Діло».

За його словами, сторона звинувачення «витягла ще два томи справи», які «ніде раніше не фігурували».

Харківські обшуки: чому влада взялася за Кернеса та Добкіна? ЕкспертЗасновник компанії SIC Group Ukrainе проаналізувала обшуки в Геннадія Кернеса та Михайла Добкіна.

«Всі матеріали, згідно з процедурою, вже були подані. Два нових томи, які раптом знайшлися, по-перше, ми не мали можливості з ними ознайомитися, а по-друге, додати їх зараз було б порушенням закону», – заявив Кернес.

Він зазначив, що суддя задовольнив прохання прокурора Ганілова й долучив ці томи до справи.

«Навіть поверхово ознайомившись щойно з новими томами, я побачив, наприклад, що Печерський суд забороняв залучати їх до справи, але прокурор Ганілов зміг це протиснути. Моя думка така: в цих документах повно порушень і помилок, і тим, хто їх зробив, прийшов час відповідати», – підкреслив мер Харкова.

У березні 2015 року прокуратура завершила досудове розслідування проти Кернеса за кримінальними статтями «незаконне позбавлення волі або викрадення людини», «катування» та «погроза вбивством». Градоначальника та двох його охоронців звинувачують у причетності до викрадення та побиття харківських майданівців у січні 2014 року.

2 листопада 2016 року голова департаменту спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що Кернес і його соратник, народний депутат від «Опозиційного блоку» Михайло Добкін не фігурують у справі про побиття активістів харківського Майдану.

Раніше повідомлялося, що у справі розкрадання харківської землі заарештували заступника Кернеса.

Нагадаємо, екс-мер Слов'янська Донецької області Неля Штепа вчора повідомила про несправність електронного браслета стеження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: