У справі розкрадання харківської землі заарештували заступника Кернеса

Читать на русском
Апеляційний суд міста Києва задовольнив клопотання прокурорів Генпрокуратури про арешт заступника мера Харкова.

Апеляційний суд міста Києва обрав запобіжний захід заступнику міського голови Харкова з питань містобудування, архітектури та земельних відносин Тетяні Овінніковій у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави в 30 мільйонів гривень, якій повідомили про підозру в розкраданні 650 га землі.

Про це на власній сторінці в Facebook написав генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє «Слово і Діло».

«Апеляційний суд Києва погодив клопотання про арешт одного з передбачуваних членів організованої злочинної групи – заступника міського голови Харкова Овіннікову з можливістю застави в 30 млн грн», – сказав Луценко.

За словами його прес-секретаря Лариси Сарган, Головним слідчим управлінням Генпрокуратури проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні від 08.11.2014 за фактами вчинення службовими особами Харківської міської ради кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 364 КК України.

Прокуратура встановила, що посадові особи Харківської міської ради всупереч вимогам чинного законодавства, шляхом створення протягом 2008-2014 років понад 90 обслуговуючих кооперативів, засновниками та учасниками яких були особи з їх близького оточення, сприяли їм у виготовленні відповідних правовстановлюючих документів та незаконно привласнили яке належить територіальній громаді Харкова земельні ділянки загальною площею понад 650 га вартістю понад 4 млрд грн.

Під час досудового розслідування встановлено, що до скоєння зазначених кримінальних злочинів, поряд з іншими особами, причетна Овіннікова. За даним фактом їй повідомлено про підозру у вчиненні в складі організованої групи кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 і ч. 2 ст. 364 КК України, тобто пособництво в незаконному заволодінні шахрайським шляхом земельними ділянками на території Харкова в інтересах третіх осіб.

Всього Овіннікова, діючи в складі організованої групи спільно з іншими посадовими особами, сприяла заволодінню земельними ділянками на території Харкова загальною площею 25,1178 га, чим викликала збитки територіальній громаді міста на загальну суму понад 128,7 млн ​​грн.

Нагадаємо, у Харківській міськраді проводили чергові обшуки.

Раніше генпрокурор Луценко заявив, що у Кернеса провели понад 120 обшуків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: