Справа Скрипаля. Трамп обрав не найжорсткішу відповідь Росії

Читать на русском
У американського лідера Дональда Трампа було три варіанти відповіді РФ на отруєння Сергія Скрипаля.

У США в запасі залишилася «жорстка» відповідь на причетність Росії до отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля в англійському Солсбері.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише The Washington Post з посиланням на два джерела з американської розвідки.

США відреагували на висилку своїх дипломатів із РосіїОфіційний представник держдепу США Хезер Науерт назвала невиправданим і безпідставним кроком висилку американських дипломатів з Росії та закриття генконсульства в Санкт-Петербурзі.

Зазначається, що радники президента США Дональда Трампа запропонували йому три варіанти відповіді, з яких американський лідер обрав «середній за жорсткістю», що передбачає витурення 60 російських дипломатів і закриття консульства Росії в Сіетлі.

«Якщо зараз натиснути з усієї сили, і росіяни дійсно дадуть відповідь, ми будемо більш обмежені в можливих діях в майбутньому. Середній варіант завдасть сильного удару, але при цьому ми будемо тримати кулаки напоготові. Президента переконав саме середній варіант», - заявив один з неназваних співрозмовників видання.

За інформацією видання, «легкий» варіант передбачав витурення близько 30 співробітників дипвідомств і збереження консульства в Сіетлі.

Про зміст «найжорсткішої» відповіді джерела промовчали. Однак одне з них вказало, що американській контррозвідці відомо про «більш ніж 40 російських шпигунів» в США, які при цьому не були включені в списки.

Як повідомлялося, 26 березня адміністрація президента США Дональда Трампа оголосила про рішення витурити 60 російських дипломатів і закрити Генконсульство РФ в Сіетлі у зв'язку з ситуацією навколо отруєння в британському Солсбері екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: