Рейтинг відповідальності мажоритарників Донецької області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як виконують свої обіцянки народні депутати. Наші аналітики склали рейтинг відповідальності депутатів-мажоритарників Донецької області під час їх перебування в складі Верховної Ради VIII скликання.

У регіоні 12 мажоритарників, рейтинг очолює Дмитро Лубінець: із 42 обіцянок він виконав 27, а провалив лише три. Цього року народний депутат планує впритул зайнятися своїм округом. Зокрема, реалізувати програму заміни старих вікон у дитячих садках і школах, а також подарувати школам проектори.

Максим ЄфімовНародний депутат України
Єфімов запевнив, що в Краматорську буде побудовано спортивно-оздоровчий комплексСказано 21 червня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

Нещодавно Лубінець провалив обіцянку підтримати в першому читанні законопроект про антикорупційний суд. Розгляд законопроекту проходив у Верховній Раді 1 березня, нардеп уранці зареєструвався в парламенті, проте під час голосування його в залі не було. Пізніше «Слову і Ділу» Лубінець повідомив, що під час голосування не спрацювала його електронна картка, про проблему він повідомив апарату Ради.

Удвічі менше виконаних обіцянок у Максима Єфімова – 13 із 25. Ще три він не виконав. Останнім часом Єфімов дає обіцянки не дуже часто, остання була зафіксована 17 березня, до цього – 13 лютого минулого року. В березні нардеп пообіцяв докласти максимум зусиль для того, щоб Краматорська українська гімназія була відремонтована до 1 вересня. «Маю велику надію зі всім дружним колективом гімназії, що 1 вересня діти підуть до рідної, але вже нової, гарної опорної школи. Докладу максимум зусиль, щоб так і було», – сказав Єфімов, хоча виконання цієї обіцянки не належить до його компетенції.

11 обіцянок із 26 виконав мажоритарник Сергій Тарута. Провалив лише п'ять, останню зовсім нещодавно: незважаючи на обіцянку, Тарута не підтримав зняття недоторканності з Надії Савченко.

Цікаву заяву нардеп зробив на початку лютого: за його словами, він не погодився б на жодну посаду в нинішньому уряді. «Я б не погодився на жодну посаду. Тому що я можу погоджуватися лише за умови, коли є політична воля змінювати країну. Тому що її конче потрібне трансформувати», – зазначив Тарута.

Жодної проваленої обіцянки немає в Сергія Сажка, щоправда, й обіцяє він небагато. Останню обіцянку депутат давав улітку минулого року – відремонтувати та облаштувати навчальний кабінет для першокласників у школі села Павлівка. До початку нового навчального року у вересні з цією обіцянкою Сажко впорався.

Лише шість обіцянок дав Олег Недава, який посідає п'яте місце в рейтингу відповідальності. Більшість провалених обіцянок Недави стосуються реєстрації в парламенті законодавчих ініціатив. Нардеп хотів внести до Ради законопроекти про створення нових робочих місць на Донбасі, про відновлення інфраструктури Донбасу та про державну підтримку підприємців Донбасу. Жодна з цих ініціатив у парламенті не з'явилася.

Євгеній Гєллєр із 20 своїх обіцянок виконав лише три, більшість ще в процесі виконання. Всі обіцянки депутата були закладені в його передвиборчій програмі. Решта мажоритарників – Сергій Матвієнков, Юрій Солод, Денис Омельянович, Юхим Звягільський, Ігор Шкіря, Сергій Клюєв – поки не виконали жодного свого зобов'язання.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» аналізувало, хто з українських політиків став лідером за обіцянками в березні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: