Стало відомо, чи піде у відставку голова Миколаївської ОДА

Читать на русском
Голова Миколаївської обласної держадміністрації Олексій Савченко вирішив самоусунутися на час розслідування смерті в. о. керівника Миколаївського аеропорту Владислава Волошина.

Голова Миколаївської обласної держадміністрації Олексій Савченко вирішив самоусунутися на час розслідування смерті в. о. керівника Миколаївського аеропорту Владислава Волошина.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив на брифінгу в Києві, який транслював телеканал «112 Україна».

Самогубство нацгвардійця: боєць залишив передсмертну запискуПід час несення служби з охорони адміністративної будівлі Апеляційного суду Луганської області закінчив життя самогубством 22-річний військовослужбовець Національної гвардії України.

«18 березня сталася трагічна подія: загинув тимчасовий виконувач обов’язків керівника міжнародного аеропорту Владислав Волошин. З цього приводу достатньо лунає різного роду гасел. Щоб уникнути будь-якиї спекуляцій, я ухвалив таке свідоме рішення», – сказав Савченко.

Він уточнив, що попросив відсторонити його на весь час слідства.

«Я написав заяву сьогодні й зареєстрував її. Її не могли не прийняти (в АП – ред.)», – сказав керівник області.

Нагадаємо, 18 березня в Миколаєві вчинив самогубство 29-річний в. о. директора КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» Владислав Волошин. Він не залишив передсмертної записки й не повідомив медикам «швидкої» причини свого вчинку, хоча на момент їх приїзду був живий. Але є листування з телефону Волошина, де він згадував своє призначення, перевірку в аеропорту й заявляв про намір накласти на себе руки. Цю переписку досліджує поліція.

Президент підписав закон про кримінальну відповідальність за доведення до самогубстваПетро Порошенко підписав закон про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо встановлення кримінальної відповідальності за сприяння здійсненню самогубства).

Співробітниця Миколаївського аеропорту Аліна Коротич заявила, що на Волошина тиснули чиновники облдержадміністрації на чолі з губернатором Олексієм Савченком.

Сам Савченко в соцмережі закликав не поширювати телефонну переписку Волошина й висловив упевненість, що правоохоронці з усім розберуться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: