У поліції повідомили результати розслідування причин самогубства Волошина

Читать на русском
Начальник ГУ НП в Миколаївській області заявив, що він не бачить підстав вважати, що самогубство Волошин здйснив під тиском.

Начальник Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Юрій Мороз за результатами тижня розслідування причин самогубства героя-льотчика Владислава Волошина не бачить підстав вважати, що зробив він це під зовнішнім тиском.

Про це він заявив на брифінгу для журналістів у понеділок, 26 березня, передає «Слово і Діло».

За словами Мороза, в рамках досудового розслідування під час перевірки версії про причини самогубства через проблеми в аеропорту й тиску на Волошина з боку керівництва області, були допитані голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко, його заступник, а також заступник директора аеропорту.

«Голова адміністрації надав свідчення, в яких повідомив, що мав із Волошиним лише робочі відносини, жодних загроз, примусів до підписання документів не було», – заявив Мороз.

Крім того, він додав, що «жодних актів виконаних робіт із ремонту будівлі аеровокзалу» не було.

Начальник поліції заявляє, що за словами вдови Волошина, на початку березня голова обласної адміністрації Савченко пообіцяв Владиславу Волошину після отримання сертифікатів по аеропорту посприяти йому в отриманні квартири, після цього, як говорить Мороз, Волошин був у піднесеному настрої, оскільки мала вирішитися одна з його проблем – проблема з власним житлом.

Виходячи з цього начальник ГУ НП в Миколаївській області заявив, що він не бачить підстав вважати, що самогубство Волошин здійснив під тиском.

«Я на сьогодні, вивчаючи ті матеріали, які є в кримінальному провадженні, не бачу тих підстав, які могли б говорити про те, що Влад зробив цей трагічний вчинок саме під тиском. Але хочу ще раз сказати, що ця версія не відкидається, ми продовжуємо її перевіряти», – сказав Мороз.

При цьому на запитання журналістів про те, про що ж тоді говорять колеги Владислава, заявляючи, що останнім часом керівництво облдержадміністрації тиснуло на директора аеропорту, вимагаючи від нього підписати акти виконаних робіт щодо незаконному ремонту аеровокзалу, Мороз відповів, що ще не всі колеги Волошина були допитані.

Нагадаємо, 18 березня в Миколаєві здійснив самогубство 29-річний в. о. директора КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» Владислав Волошин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: