Самогубство нацгвардійця: боєць залишив передсмертну записку

Читать на русском
Під час несення служби з охорони адміністративної будівлі Апеляційного суду Луганської області закінчив життя самогубством 22-річний військовослужбовець Національної гвардії України.

Під час несення служби з охорони адміністративної будівлі Апеляційного суду Луганської області закінчив життя самогубством 22-річний військовослужбовець Національної гвардії України.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіціі Луганській області, передає «Слово і Діло».

«Небойові втрати»: хто вбиває наших військовихЖурналіст Максим Кречетов – про небойові втрати в лавах Збройних сил України, які минулого року перевищили бойові.

Вказується, що близько 6:30 ранку 25 січня до Сєверодонецького відділу поліції надійшло повідомлення від старшого наряду охорони Апеляційного суду Луганської області про те, що під час несення служби наряду в складі трьох військовослужбовців 22-річний солдат НГУ наклав на себе руки.

На місці події продовжує працювати слідчо-оперативна група, вилучена табельна зброя загиблого. Обставини й причини події встановлюються. Відкрили кримінальне провадження за статтею 115 КК України «Вбивство».

Сумна статистика: бойові та небойові втрати в ЗСУ за час АТОЗа час проведення антитерористичної операції Збройні сили України втратили майже 4 тисячі чоловік, 1,6 тисячі з яких – не на полі бою.

Разом із тим в Апеляційному суді зазначають, що з військовослужбовцем стався нещасний випадок.

«Близько 6:15 у будівлі Апеляційного суду Луганської області стався нещасний випадок із військовослужбовцем Національної гвардії України військової частини, яка здійснює охорону апеляційного суду», – повідомили в прес-службі суду.

Зараз за цим фактом комісія Апеляційного суду проводить службову перевірку.

Пізніше стало відомо, що нацгвардієць, який закінчив життя самогубством, залишив передсмертну записку. Про це повідомила прес-секретар поліції Луганській області Тетяна Погукай.

«Під час огляду місця події була знайдена в речах військовослужбовця передсмертна записка. Всі обставини події (мотиви, чому хлопець так вчинив) все одно будуть з'ясовувати. Ми маємо бути впевнені в тому, що це саме самогубство», – зазначила прес-секретар.

Раніше нардеп Ольга Богомолець повідомила про створення реєстру суїцидів серед ветеранів АТО.

Нагадаємо також, що Міноборони озвучило небойові втрати ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: