Президент підписав закон про кримінальну відповідальність за доведення до самогубства

Читать на русском
Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо встановлення кримінальної відповідальності за сприяння здійсненню самогубства).

Президент України Петро Порошенко підписав закон №4088 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо встановлення кримінальної відповідальності за сприяння здійсненню самогубства)».

Про це свідчить інформація на сторінці закону на сайті українського парламенту, пише «Слово і Діло».

Кількість самогубств у армії: в чому Міноборони звинувачує МатіосаУ Міністерстві оборони стверджують, що заяви військової прокуратури про високий рівень суїцидів серед військових не відповідають дійсності.

Так, законопроектом пропонується внести зміни до КК України, зокрема запровадити покарання за доведення особи до спроби самогубства.

«Доведення особи до самогубства або до спроби самогубства, що є наслідком жорстокого з нею поводження, шантажу, примусу до протиправних дій, систематичного приниження її людської гідності, підбурювання, в тому числі підкупу, обману, а також сприяння здійсненню самогубства – карається обмеженням волі на термін до трьох років або позбавленням волі на той самий термін», – ідеться в законопроекті.

Як наголошується в пояснювальній записці, законопроект розроблений із метою встановлення кримінальної відповідальності за будь-яке сприяння особі у вчиненні нею самогубства або спроби самогубства.

У київській поліції озвучили статистику самогубств – документЗа шість місяців 2017 року Києві наклали на себе руки 216 осіб. За віковим зрізу домінує категорія працездатного, репродуктивного населення.

«Україна входить до десятки країн із найвищим рівнем самогубств. Як свідчать наукові джерела, співвідношення самогубств і доведення до самогубства становить близько одного до двадцяти. Як правило, правоохоронці припиняють провадження у справах про самогубство, не знайшовши слідів насильства на тілі загиблих. Версію доведення до самогубства належним чином не розслідують або взагалі ігнорують. Із розвитком технічного прогресу та еволюцією людства з'являються нові злочини та способи скоєння злочинів. Так, із появою й розвитком інтернету з'явилися нові способи вчинення не лише крадіжки чи шахрайства, а й доведення до самогубства. При цьому новий спосіб доведення до самогубства набирає обертів у світі разом зі зростанням числа постійних користувачів мережі інтернет», – ідеться в пояснювальній записці.

Нагадаємо, міністр культури Словаччини подав у відставку через убивство.

Раніше в аеропорту «Київ» затримали грузина, якого розшукували за вбивство.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: