Рада запровадила кримінальну відповідальність за схиляння до самогубства

Читать на русском
Верховна Рада України 8 лютого ухвалила закон, яким запровадила кримінальну відповідальність за схиляння до самогубства.

Верховна Рада України 8 лютого ухвалила закон №4088, яким запровадила кримінальну відповідальність за схиляння до самогубства.

«За» проголосували 229 народних депутатів, повідомляє «Слово і Діло».

Вбивство Ноздровської: подробиці розслідування смерті правозахисниціУбивство Ірини Ноздровської відбулося 29 грудня. Правозахисниця тривалий час вела справу про загибель своєї сестри в ДТП за участю племінника районного судді і їй часто надходили погрози. Все, що відомо про резонансну справу.

До Кримінального кодексу внесли зміни, згідно з якими доведення особи до самогубства або до замаху на самогубство, що є наслідком жорстокого з нею поводження, шантажу, систематичного приниження її людської гідності або систематичного протиправного примусу до дій, що суперечать її волі, схиляння до самогубства, а також інші дій, що сприяють вчиненню самогубства, караються обмеженням або позбавленням волі терміном до трьох років.

Закон набуде чинності наступного дня після офіційної публікації.

Відзначимо, також Верховна Рада України 8 лютого схвалила зміни до законодавства, згідно з якими рядові, сержанти й старшини зможуть розраховувати на компенсацію вартості оренди житла, якщо житло їм не надасть військова частина.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про реінтеграцію Донбасу та передав документ на підпис президенту України Петру Порошенку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: