З'ясувалося, скільки російських дипломатів залишилося в Україні

Читать на русском
Заступник голови МЗС з питань євроінтеграції Олена Зеркаль заявила, що в Україні залишаються працювати 66 російських дипломатів.

Заступник голови МЗС з питань євроінтеграції Олена Зеркаль заявила, що в Україні залишаються працювати 66 російських дипломатів.

Про це Зеркаль розповіла в ефірі радіо «НВ», пише «Слово і Діло».

Україна висилає російських дипломатів через отруєння Скрипаля: реакція соцмережУкраїна вишле 13 російський дипломатів через отруєння Скрипаля в Британії. Що про це думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.

Раніше в середу прес-служба посольства РФ повідомила, що оголошені в Україні персонами нон грата співробітники посольства РФ вже покинули країну.

«Для мене було новиною, що їх працювало в Україні 79. Зараз, після того, як 13 поїдуть додому, залишиться також досить багато, тобто 66», - сказала Зеркаль.

За її словами, українських дипломатів в Росії менше, і це створює додаткову напругу для українських представництв в більшості регіонів Росії.

Зеркаль не виключила, що Росія також вишле українських дипломатів.

ЄС оприлюднив офіційну заяву щодо отруєння СкрипаляВикористання будь-якої хімічної зброї будь-якою особою є абсолютно неприйнятним і становить загрозу безпеці.

Зазначимо, наразі вже майже 30 країн світу оголосили про рішення вислати російських диппредставників.

Раніше, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Альянс вирішив вислати 7 російських дипломатів.

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворяє 13 російських дипломатів.

Розрив дипвідносин пов’язаний з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля у Солсбері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: