Вислані російські дипломати покинули Україну

Читать на русском
Російські дипломати, яких визнали персонами нон грата в Україні, уже покинули українську територію.

Російські дипломати, яких визнали персонами нон грата в Україні, уже покинули українську територію.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 28 березня, повідомляє ТСН.

Передчуття війни: чого чекати після висилки дипломатів РФМасова висилка російських дипломатів із низки держав перетворює Російську Федерацію на країну-вигнанця.

Зазначено, що першими близько 05:00 виїхали двоє службовців російського консульства в Одесі. За інформацією джерел видання, додому вони поїхали машинами і перетнули кордон у Сумській області.

Окрім Одеси, покинути диппредставництва росіяни мають у Львові, Харкові і Києві. Українське Міністерство закордонних справ не розголошує, скільки з них уже поїхали. У свою чергу російське МЗС стверджує, що всі вони перетнули український кордон.

Як повідомляється, з Києва в Москву представники дипмісій полетіли з пересадкою в Мінську. Вилітали росіяни з аеропорту Жуляни. Виїжджали російські дипломати зі столиці України кожен своїм ходом. З орендованих столичних квартир, а хто і з посольства. Охорону диппредставництва у зв'язку з виселенням працівників не посилювали.

За даними видання, у Жулянах себе російські дипломати не виказували, пообідали в ресторані італійської кухні, пили воду і чай. До літака їх повезли окремим автобусом, як пасажирів бізнес-класу.

Нагадаємо, рішення про видворення російських дипломатів Україна разом з 25 іншими країнами прийняла у відповідь на отруєння у Великій Британії колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його доньки Юлії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: