Порошенко підписав закон про спрощення умов видобутку газу

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав закон, який спрощує процедуру отримання дозволу на видобуток газу.

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який спрощує процедуру отримання дозволу на видобуток газу.

Відповідні дані містить картка документа на сайті парламенту, розміщена в четвер, 29 березня, передає «Слово і Діло».

Що допоможе зменшити ціну на газ та яка тенденція на ринку?Президент України переконаний, що вдасться переконати кредиторів не підвищувати ціни на газ. Чому в Україні весь час коливаються ціни на газ та як зменшити його вартість, міркували експерти.

Закон дозволяє після завершення дослідно-промислової розробки родовищ і введення їх в промислову розробку використовувати землю на підставі договору з її власником або за погодженням із землекористувачем на період зміни їх цільового призначення та оформлення документів, що засвідчують право користування ними.

Зміни до Земельного кодексу дозволять використовувати землі без зміни цільового призначення, застосовуючи механізм сервітуту. Закон передбачає дозвіл знімати й переносити ґрунтовий покрив землі в разі буріння й облаштування нафтогазових свердловин, будівництва або використання об'єктів трубопровідного транспорту.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Україна купуватиме вугілля на Донбасі й надаліСказано 29 грудня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Скасовується обов'язок отримувати гірничий відвід. Обов'язок відшкодовувати власникам землі та землекористувачам збитки внаслідок використання с/г земель для видобутку нафти і газу, а також внаслідок втрат с/г угідь, покликаний забезпечувати належну охорону ґрунтів. Об'єкти нафтогазової галузі, зокрема свердловини, трубопроводи та інше, мають намір виключити з переліку об'єктів містобудівної діяльності, таким чином, приберуть необхідність реєструвати їх як об'єкти містобудування.

Надрокористувачам дозволять самостійно розпоряджатися геологічною інформацією, яка є в їхній власності, однак з урахуванням закону про державну таємницю та про санкції.

Закон передбачає скасування необхідності введення родовища в дослідно-промислову та промислову розробку за рішенням Міненерговугілля й запроваджує декларативний принцип узгодження проектів розробки родовищ.

Нагадаємо, Україна знизила запаси природного газу в підземних сховищах на 49%, або на 8,3 млрд куб. м – до 8,6 млрд куб. м газу з початку опалювального сезону.

Раніше стало відомо, коли знизиться ціна на газ для населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: