Коболєв розповів, коли ціна на газ для населення знизиться

Читать на русском
Голова Нафтогазу Андрій Коболєв очікує, що збільшення газовидобутку в Україні, яке вже почало відбуватися, допоможе знизити ціну на газ для населення.

Голова Нафтогазу Андрій Коболєв очікує, що збільшення газовидобутку в Україні, яке вже почало відбуватися, допоможе знизити ціну на газ для населення.

В Україні газ для населення може впасти в ціні, якщо держава збільшуватиме власний видобуток.

Гройсман запевняє, що газ для населення не подорожчаєСказано 27 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Як інформує «Слово і Діло», про це в ефірі одного з телеканалів сказав глава Нафтогазу Андрій Коболєв.

«Початковий план передбачав, що з квітня 2018 року механізм початкових зобов'язань і регулювання ціни, який встановлює уряд, буде прибраний, а ціна регулюватиметься попитом і пропозицією», - сказав Коболєв.

За його словами, скасування спеціальних зобов'язань дозволить зняти питання ціни на газ для населення з політичного горизонту.

Газова незалежність України: Гройсман назвав терміниПрем'єр-міністр України Володимир Гройсман висловив надію, що через три-чотири роки країна зможе сама забезпечувати себе газом.

«Реформа, яку ми починали, передбачає, що кошти, які зароблятиме як держава, так і приватні добувачі, направлятимуться на збільшення видобутку. Саме збільшення видобутку газу, яке вже почало відбуватися, збалансує ціну», - зазначив керівник Нафтогазу.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд наполягає на підвищенні внутрішньої ціни на газ для населення України.

Як відомо НАК «Нафтогаз України» та її дочка ВАТ «Укргазвидобування» вимагають від Кабміну компенсації за газ, поставлений за спецзобов'язаннями.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: