Кабмін відклав підвищення цін на газ – ЗМІ

Читать на русском
Уряд відклав розгляд питання про підвищення ціни на газ для українського населення ще на два місяці.

Уряд відклав розгляд питання про підвищення ціни на газ для українського населення ще на два місяці.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на джерело в уряді.

Зокрема, уряд планує продовжити до 1 червня 2018 року спеціальну вимогу для НАК «Нафтогаз України» та облгазів поставляти газ населенню й підприємствам теплокомуненерго (ТКЕ) без зміни поточних цін.

Дія спецобов'язків закінчується 1 квітня. За даними джерела, відповідне рішення про їх продовження Кабмін може ухвалити вже на найближчому засіданні в середу, 28 березня.

Таким чином, ціна газу для поставок населенню та ТКЕ до 1 червня не зміниться й залишиться на рівні 4 942 грн за тис. куб. м, а для кінцевого споживача з урахуванням ПДВ та інших зборів – 6 958 грн за тис. куб. м.

«Нафтогаз» помітно підвищить ціни на газ для промисловостіЦіна на природний газ для промислових споживачів в Україні з квітня поточного року підвищиться майже на 780 гривень - до 8670 гривень за тисячу кубометрів.

У НАК заявляють, що з 1 жовтня 2015 року, коли уряд поклав на «Нафтогаз» ці спеціальні зобов'язання, й до кінця 2017 року компанія поставила контрагентам 40,7 млрд куб. м газу. За оцінками компанії, ця схема призвела до завдання «Нафтогазу» 110 млрд грн збитків.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що в цьому сезоні підвищення ціни на газ не буде.

Президент Петро Порошенко впевнений у досягненні домовленостей із МВФ, згідно з якими ціни на газ в Україні підвищуватися не будуть.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: