Молдова також заявила про видворення російських дипломатів

Читать на русском
Міністр закордонних справ Молдови у вівторок, 27 березня, заявив, що ухвалив рішення про видворення з країни трьох дипломатів Росії.

Міністр закордонних справ Молдови у вівторок, 27 березня, заявив, що вже ухвалене рішення про видворення з країни трьох дипломатів Росії на знак солідарності з Великою Британією через отруєння радянського екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

Висилка дипломатів РФ з України: чи будуть наслідки та чи варто розривати дипвідносини?Україна вирішила підтримати Британію й вислати російських дипломатів через отруєння Скрипаля. Наскільки правильне рішення та чи вплине цей крок на питання звільнення українців, яких утримує РФ, розповіли експерти.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на на повідомлення Sky.news у Twitter.

Молдова дала російським дипломатам тиждень для того, щоб залишити країну.

«Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції викликало сьогодні (27 березня – ред.) посла Росії в Молдові Фаріта Мухаметшина, до відома якого довели зміст усного повідомлення – відповідно до положень Віденської конвенції про дипломатичні зносини (1961), три дипломати в рамках місії оголошені персонами нон ґрата й зобов'язані залишити територію країни протягом семи днів», – ідеться в прес-релізі відомства.

Нагадаємо також, що Ірландія ухвалила рішення видворити одного російського дипломата на знак солідарності з Великою Британією.

Раніше голова МЗС Росії Сергій Лавров назвав масштабну висилку російських дипломатів європейськими країнами результатом колосального тиску й шантажу з боку США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: