Пожежа в Кемерово: Росія оголосила українського пранкера в розшук

Читать на русском
Басманный суд Москвы объявил в международный розыск украинского пранкера Евгения Вольнова (Никиту Кувикова), сообщившего о «300 погибших» при пожаре в ТЦ Зимняя вишня в российском Кемерово.

Басманний суд Москви оголосив у міжнародний розшук українського пранкера Євгена Вольнова (Микита Кувіков), який повідомив про нібито 300 загиблих під час пожежі в ТЦ Зимова вишня в російському Кемерово.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 28 березня, повідомляє Інтерфакс з посиланням на прес-секретаря суду Юнону Царьову.

Трагедія в Кемерово: Гройсман ініціював масштабну перевірку в УкраїніПрем'єр-міністр Володимир Гройсман висловив співчуття з приводу трагедії в російському Кемерово й доручив провести масштабну перевірку безпеки людних місць в Україні.

За її словами, згідно з клопотанням слідчого, пранкеру було пред'явлене заочне звинувачення за статтею про розбурхування ненависті чи ворожнечі. Покарання передбачає штраф у розмірі від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або ж позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

За словами Царьової, Басманний суд санкціонував арешт Кувікова. Термін арешту для пранкера становить два місяці з моменту екстрадиції чи затримання на території РФ.

Раніше повідомлялося, що Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти українського пранкера Микити Кувікова.

Нагадаємо, 25 березня в Кемерово в ТРЦ Зимова вишня сталася пожежа. За офіційними даними, під час пожежі загинули 64 людини, у тому числі понад 40 дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: