Як українські чиновники займаються театрами

Читать на русском
27 березня в світі відзначають День театру. Обіцянки українських чиновників щодо театрів – у матеріалі Слова і Діла.
Слово і Діло

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як політики справляються зі своїми обіцянками. Сьогодні, у Всесвітній день театру ми аналізували, що для театрів обіцяли зробити українські чиновники.

Влітку 2015 року в драматичному театрі в Черкасах сталася масштабна пожежа: повністю згоріла зала для глядачів, зруйнувалися перекриття між поверхами й обвалився дах. Голова обласної адміністрації Юрій Ткаченко обіцяв знайти кошти на відновлення будівлі. Свою обіцянку він виконав, через кілька тижнів після пожежі в наявності були 16 мільйонів гривень на ремонт.

Допомогти з реконструкцією театру обіцяли також народні депутати Олег Петренко та Владислав Голуб. «Незважаючи на те, що театр перебуває в окрузі Володимира Зубика, разом з обласною владою й Владиславом Голубом зробимо все, щоб знайти гроші на реконструкцію театру», – заявив Петренко.

Станом на жовтень 2015 року на виконання підготовчих робіт було передбачено 999 тисяч 568 гривень з обласного бюджету, ще 18 мільйонів гривень попросили виділити з резервного фонду державного бюджету. Однак із резервів, як пізніше повідомив директор театру Володимир Осипов, виділили 10 мільйонів гривень, які витратять на накриття, вікна та фасад.

Наприкінці березня 2016 року ремонтні роботи в театрі були зупинені через відсутність коштів. Ремонт відновився вже наприкінці червня, коли були виділені 16 мільйонів гривень (частина з них від міської ради). Пізніше додатково були виділені ще 1,3 мільйона гривень. Таким чином, грошами на ремонт театр забезпечили.

Однак самі відновлювальні роботи тривають довше, ніж очікувалося. Ткаченко обіцяв, що другу чергу робіт завершать у 2017 році, але вона продовжиться й цього року.

Анатолій БондаренкоМіський голова Черкас
Бондаренко має намір демонтувати МАФи біля Черкаського драмтеатруСказано 26 липня 2017 р.Статус обіцянки: У процесі

У 2016 році мер Львова Андрій Садовий заявив про важливість інвестицій у комунальні театри й обіцяв відремонтувати театри «Воскресіння» та Лесі Українки. Загалом на ремонт із міського бюджету було передбачено 4,6 мільйона гривень, на закупівлю обладнання та предметів довгострокового користування для театрів виділили 500 тисяч гривень. Наразі в театрах іде ремонт.

Голова Закарпатської обладміністрації Геннадій Москаль обіцяв цьогоріч зробити ремонт у приміщенні обласного театру драми і комедії. Роботи будуть проведені за рахунок Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету. В театрі планують модернізувати зал, оркестрову яму та добудувати адміністративні будівлі.

На початку року, як і обіцяв голова ОДА Ігор Гундич, відреставрований театр уже відкрили в Бердичеві Житомирської області. Будівлю реставрували за кошти Фонду регіонального розвитку, субвенції, місцевого та обласного бюджетів. Театр розрахований на 420 місць.

Нагадаємо, 29 вересня минулого року скандальне приміщення Театру на Подолі прийняли в експлуатацію.

Олександра Худякова, спеціально для «Слова і Діла»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: