Як голови ОДА забезпечують учнів шкільними автобусами

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як політики та чиновники виконують свої обіцянки. Сьогодні ми розбирались, як голови обладміністрацій забезпечують учнів шкільними автобусами.

Велику обіцянку в 2016 році провалив голова Вінницької області Валерій Коровій: він обіцяв придбати 60 шкільних автобусів за рахунок субвенції з державного бюджету, але за фактом закупив лише 17.

Того ж року свій план не виконав голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. «У першу чергу закупимо шкільні автобуси замість тих, які вилучені до зони АТО. Крім того, шкільний транспорт отримають і інші села, де дітям важко добиратися до школи. Всього протягом цього року за гроші державного й місцевого бюджетів на Закарпатті будуть закуплені 44 шкільних автобуси», – обіцяв Москаль, але до кінця року область отримала 27 автобусів.

31 шкільний автобус із 40 обіцяних закупили для навчальних закладів Івано-Франківської області. Вартість одного автобуса становить 1 млн 400 тис. грн. Більш ніж 30 автобусів планував придбати голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко. «З нового навчального року в наших учнів буде можливість у хороших умовах доїхати до свого «робочого місця», щоб отримувати знання. Батьки також будуть спокійні, що їхні діти комфортно доїхали до школи», – зазначив чиновник. Але в підсумку в 2016 році закупили трохи менше – 26 автобусів.

Протягом 2016 року школи Чернігівської області отримали 34 нових автобуса, згідно з обіцянкою Валерія Куліча. За рахунок держбюджету були придбані 6 автобусів, інші 27 – на умовах співфінансування від держави та від громад області.

Валентин РезніченкоГолова Дніпропетровської обласної державної адміністрації
Резніченко запевнив, що мешканці села Підгірне отримають шкільний автобусСказано 13 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Минулого року нові шкільні автобуси отримали учні Волинської, Житомирської та Запорізької областей. Зокрема, у Волинській області навчальним закладам передали 23 автобуси, загальна вартість яких 38 млн 605,5 тис. грн.

«За останні два навчальні роки в області були закуплені 58 нових шкільних автобусів, з яких 12 – у 2017 році. У зв'язку з проведенням оптимізації мережі навчальних закладів потрібні ще 38 шкільних автобусів, які будуть закуплені в наступні роки», – відзвітував про роботу голова Житомирської ОДА Ігор Гундич. У планах у Гундича на цей рік закупівля ще мінімум 15 автобусів.

Станом на осінь минулого року всі 20 сільських районів Запорізької області були забезпечені шкільними автобусами. Як і обіцяв голова ОДА Костянтин Бриль, за 2017 рік були закуплені 17 транспортних засобів, об'єднані територіальні громади купили ще 12.

Учні шкіл Міловського району Луганської області минулого року отримали два з трьох автобусів, які обіцяв Юрій Гарбуз.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» аналізувало, скільки в Україні залишилося шкіл і як голови ОДА будують нові навчальні заклади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: