Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко запевнив, що без врахування думки фахівців і громадськості щодо зовнішнього вигляду будівлі, театр на Подолі не буде зданий в експлуатацію

29 листопада 2016 року мер Києва Віталій Кличко заявив, що без врахування думки фахівців і громадськості щодо зовнішнього вигляду будівлі, театр на Подолі не буде зданий в експлуатацію. За його словами потрібно доопрацювати зовнішній вигляд будівлі, щоби вона не вибивалася з ансамблю будинків на узвозі, і мають бути враховані рекомендації містобудівної ради.
Виконано
Сказано 29 листопада 2016 р.

Джерело

  • http://kiev.klichko.org/news/?id=2162
  • https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=5174
  • https://www.youtube.com/watch?v=GMptccTqADs
  • http://kievcity.gov.ua/news/49511.html
  • http://texty.org.ua/d/theatre/
  • https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=6696&icf=1
  • https://portal.kyivcity.gov.ua/foto/zasidannia_robochoi_hrupy_shchodo_vrehuliuvannia_sytuatsii_dovkola_teatru_na_podoli.html
  • https://kiev.pravda.com.ua/news/59ca34f7631a4/
  • http://kiev.pravda.com.ua/news/59ce4f1b268e2/

Результат

У грудні 2016 року столична влада пообіцяла провести незалежну технічну експертизу щодо можливих порушень законодавства та авторських прав при реконструкції будівлі Театру на Подолі до квітня 2017 року. 28 грудня 2016 року петиція на сайті Київради з вимогою демонтувати фасад нової будівлі Театру на Подолі набрала необхідні для розгляду 10 тисяч голосів. 14 лютого 2017 року під час засідань постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування було вивчено основні аспекти порушеного в петиції питання, заслухано думки представників КМДА та громадськості. За результатами розгляду члени комісії одноголосно підтримали електронну петицію.

14 березня 2017 року при Департаменті архітектури та містобудування КМДА була створена робоча група з чиновників міської адміністрації, фахівців та представників громадських організацій (відео).

7 квітня керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко повідомив, що рішення подальшої долі Театру на Подолі буде залежати від робочої групи, яка почала працювати сьогодні. Міська влада забезпечуватиме безпрецедентну відкритість діяльності робочої групи, засідання транслюватимуть он-лайн, і кожен охочий киянин зможе надати свої коментарі чи пропозиції членам робочої групи.

Від 3 вересня 2017 року на офіційному сайті Київради зареєстровано петицію, у якій кияни просять вести в експлуатацію будівлю Театру на Подолі. А вже 29 вересня 2017 року Держархбудінспекція України прийняла в експлуатацію скандальну будівлю Театру на Подолі.

Майже рік питання щодо відкриття Театру на Подолі вивчалось спеціальною групою та неоднократно виносилося на обговорення, таким чином обіцянка отримує статус - виконано.