Мітинг у Кемерово: люди хочуть самі перерахувати тіла жертв пожежі

Читать на русском
Присутні на площі в російському місті Кемерово вимагають не лише відставки губернатора області Амана Тулєєва, а й оголосити точну кількість загиблих.

Присутні на площі в російському місті Кемерово вимагають не лише відставки губернатора області Амана Тулєєва, а й оголосити точну кількість загиблих.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Telegram-канал Mash.

У російському Кемерово десятки людей загинули під час пожежі в ТРЦ: що пишуть у соцмережахПожежа в ТРЦ у Кемерово (Росія) почалася вчора, 25 березня. Що про інцидент думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.

«З учорашнього дня в чатах і групах Кемерово розходяться скріни листувань WhatsApp, в яких люди розповідають про сотні жертв пожежі в «Зимовій вишні». Катастрофічна недовіра до місцевої влади вилилася в одне – містяни вважають, що вона занижує кількість загиблих. Тепер люди хочуть зібрати групи й піти по моргах рахувати тіла», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Кемерово проходить мітинг, на якому присутні родичі жертв пожежі в ТЦ. Протестувальники вимагають відставки губернатора.

Пожежа та обвал покрівлі в торговому центрі в Кемерово сталися в неділю, 25 березня. Віце-губернатор Володимир Чернов розповів, що епіцентр спалаху в торговому центрі був у дитячій батутній кімнаті, куди хтось із дітей приніс запальничку.

За попередньою інформацією, основна версія пожежі – несправна електропроводка.

Пожежу вдалося локалізувати на площі 1,6 тис. кв. м. На площі 1,2 тис. кв. м обвалилася покрівля.

За останніми даними, в пожежі загинули 64 людини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: