Справа Януковича: захисники не прийшли до суду

Читать на русском
Оболонський районний суд Києва переніс розгляд справи про державну зраду екс-президента Віктора Януковича в зв’язку з тим, що його захисники не прийшли.

Оболонський районний суд Києва переніс розгляд справи про державну зраду екс-президента Віктора Януковича в зв’язку з тим, що його захисники не прийшли на засідання.

Про це 27 березня повідомив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, пише «Слово і Діло».

Держзрада Януковича: які перспективи справи та в чому основний недолікУ Головній військовій прокуратурі заявили, що слідчі отримали офіційним шляхом від ООН фотокопію листа Віктора Януковича на адресу президента Росії. Перспективи справи та шанси почути вирок оцінили фахівці.

Адвокати проінформували суд, що 27-29 березня вони перебуватимуть у відрядженні в інших містах і країнах, тому не зможуть бути присутніми в суді.

Зокрема, захисники Віталій Сердюк та Ігор Федоренко 28-29 березня перебуватимуть у Німеччині в зв’язку «із захистом керівного партнера адвоката Ольги Просенюк», а Богдан Біленко та Андріана Фозекош із 26 до 29 березня перебувають у службовому відрядження в місті Сімферополі.

Як відомо, сторона звинувачення в справі щодо державної зради екс-президента України під час представлення доказів у суді повідомила, що Віктор Янукович офіційно вважається підозрюваним у зазначеній справі з 28 листопада 2016 року.

Також ГПУ порушила кримінальне провадження проти адвокатів Януковича.

Нагадаємо, Януковичу інкримінують три статті Кримінального кодексу України: ст. 111 (державна зрада), ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни); ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: