Справа Януковича: суд досліджує докази сторони обвинувачення

Читать на русском
Сторона обвинувачення у справі щодо держзради екс-президента під час представлення доказів у суді повідомила, що Віктор Янукович офіційно вважається підозрюваним у вказаній справі з 28 листопада 2016 року.

Сторона обвинувачення у справі щодо держзради екс-президента під час представлення доказів у суді повідомила, що Віктор Янукович офіційно вважається підозрюваним у вказаній справі з 28 листопада 2016 року.

Про це в залі Оболонського районного суду Києва повідомив прокурор Максим Крим, передає «РБК-Україна», пише «Слово і Діло».

Держзрада Януковича: які перспективи справи та в чому основний недолікУ Головній військовій прокуратурі заявили, що слідчі отримали офіційним шляхом від ООН фотокопію листа Віктора Януковича на адресу президента Росії. Перспективи справи та шанси почути вирок оцінили фахівці.

«Наступною групою доказів є повідомлення Януковичу про підозру від 28 листопада 2016 року. Підозрюваною є особа, щодо якої складена підозра, однак не було тоді встановлене місце її перебування. Янукович є підозрюваним саме з 28 листопада. Станом на 28 листопада ймовірним місцем перебування Януковича була Російська Федерація (РФ). Був надісланий від Генеральної прокуратури України (ГПУ) лист, де ГПУ просила повідомити місцеперебування Януковича та вручити повістки. В якості отримання підозрюваним повістки поставити запитання та провести допит», – сказав прокурор.

Нагадаємо, в середу, 14 березня, сторона захисту екс-президента України Віктора Януковича подала клопотання про допит ще одного свідка в режимі відеоконференції з Білорусі.

Раніше в суді був допитаний колишній міністр закордонних справ Леонід Кожара.

Як відомо, Януковичу інкримінують три статті Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 27 (державна зрада), ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни), ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: