МЗС: Криму присвоїли російський код телефонного зв'язку

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України готує ноту протесту в ООН через присвоєння Криму російського коду телефонного зв’язку +79.

Міністерство закордонних справ України готує ноту протесту в ООН через присвоєння Криму російського коду телефонного зв’язку «+79».

Про це на прес-конференції повідомила заступниця міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, передає «Слово і Діло».

Крим починає набувати ознак «гарячої точки» – ЄльченкоПостпред України в ООН Володимир Єльченко розповів, чому в ООН можуть перейти до активних дій щодо Криму.

«В Операційному бюлетені зв’язку, згідно з яким присвоюються коди певним країнам, зазначено, що за Кримом визначений код «+79». При цьому вони визначають, що Міжнародний союз електрозв’язку не визнає окупації, визначає статус Криму як українську територію, але все одно разом із тим визначає як такий, що належить Криму та місту Севастополю. Позиція України – такі коди не можуть бути в таких документах. Наразі МЗС готує ноту відповідному департаменту. Ми сподіваємося, що ця нота все ж таки вийде в світ і буде передана до ООН», – повідомила Джапарова.

Нагадаємо, віце-президент ПАРЄ Володимир Ар'єв заявив, що подав заявку на проведення дебатів із питання невизнання російських виборів у анексованому Криму на квітневій сесії Асамблеї в Страсбурзі.

Раніше повідомлялося, що Україна надіслала генсеку ООН, голові Ради безпеки та всім делегаціям країн-членів офіційні листи, в яких ідеться про те, що проведення Росією президентських виборів у анексованому Криму порушує Статут ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: