Вибори в Криму: Україна направила офіційне звернення до ООН

Читать на русском
Україна направила в ООН офіційні листи, в яких йдеться про те, що проведення РФ президентських виборів в анексованому Криму порушує Статут ООН.

Україна направила в ООН офіційні листи, в яких йдеться про те, що проведення РФ президентських виборів в анексованому Криму порушує Статут ООН.

Як інформує «Слово і Діло», про це в суботу, 17 березня, повідомляє Укрінформ.

Україна в ООН: кримські санкції потрібно посилитиУ МЗС України на засіданні Радбезу ООН щодо ситуації в анексованому Криму заявили про подальше посилення санкцій проти Росії.

«Маю честь справжнім листом передати Резолюцію Верховної Ради України з її зверненням до міжнародного співтовариства у зв'язку з організацією незаконних виборів президента РФ на тимчасово анексованій частині території України - в АР Крим та місті Севастополі», - йдеться в листі за підписом постійного представника України при ООН Володимира Єльченка.

Послання адресовано генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу, а також голові Ради Безпеки, постійному представникові Нідерландів при ООН Карелу ван Остеру.

«Буду вдячний вам за сприяння в поширенні цього листа і його додатків в якості документа Генеральної Асамблеї відповідно до підпункту (а) пункту 34 Порядку денного 72-ї сесії, а також в Раді Безпеки ООН», - йдеться в листі.

Інший документ подібного змісту був також адресований делегаціям усіх країн-членів ООН.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз не визнає проведення виборів президента Росії на території анексованого Криму.

Також про невизнання виборів заявляли Канада і Естонія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: