Крим починає набувати ознак «гарячої точки» – Єльченко

Читать на русском
Постпред України в ООН Володимир Єльченко розповів, чому в ООН можуть перейти до активних дій щодо Криму.

Постпред України в ООН Володимир Єльченко не виключає, що члени Організації Об'єднаних Націй почнуть діяти більш рішуче в кримському питанні.

Таку думку він висловив в інтерв'ю Голосу Америки, повідомляє «Слово і Діло».

«Крим починає ставати "гарячою точкою" - не тільки в тому сенсі, що він незаконно анексований, але і в тому, що несе загрозу європейській безпеці не тільки в регіоні Чорного моря, але і набагато ширше», - заявив Єльченко.

Саме це, на його думку, може підштовхнути ООН до більш активних дій.

«Це можуть бути рішення Генасамблеї ООН, і ми готові такі рішення готувати. Ми не будемо обмежуватися тим, чи є Україна в Раді безпеки чи ні», - сказав він.

Він уточнив, що в ООН є багато інших органів, де можна і потрібно піднімати різні питання по Криму, щоб не обмежуватися тільки Резолюцією про права людини в Криму.

ЄС не визнає вибори в анексованому Криму – МогерініЄвропейський союз не визнає незаконну анексію Криму та вважає незаконним проведення там виборів президента РФ.

«Це питання юридичні, озброєння, інформаційні, економічні тощо», - зазначив постпред України в ООН.

Також він висловив упевненість, що санкції щодо РФ будуть тільки посилюватися.

«Російські «вибори» в Криму тільки «додадуть впевненості тим країнам, які ці санкції ввели або ще будуть вводити», - переконаний Єльченко.

Як відомо, в неділю 18 березня - в день виборів режим охорони дипломатичних установ РФ в Україні не буде передбачати доступ до цих об'єктів громадян РФ для голосування на виборах. РФ висловила протест через це.

Додамо, Україна направила офіційні звернення в ООН щодо виборів, готує санкції проти організаторів виборів в Криму і ставить під сумнів легітимність російських виборів у всій Росії, а не тільки в Криму.

Міжнародне співтовариство засуджує вибори в Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: