Затримання кримського татарина: Україна вимагає звільнити активіста

Читать на русском
У Криму силовики прийшли з обшуками до кримськотатарського активіста Нарімана Мемедемінова. МЗС України закликає звільнити активіста.

Речник Міністерства закордонних справ Мар'яна Беца повідомила, що Україна вимагає від окупаційної влади Криму звільнити блогера Нарімана Мемедемінова.

Про це вона заявила в Twitter, передає Слово і Діло.

«Після незаконних виборів окупант підсилює тиск на кримських татар. Вимагаємо звільнення активіста Н.Мемедемінова», - написала вона.

22 березня Нарімана Мемедімінова заарештували і відвезли в Управління Федеральної служби безпеки в Сімферополі. Обшук в його будинку проходив в грубій формі і з нецензурною лексикою з боку силовиків.

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

Нагадаємо, до 61-річного українця Олексія Сизоновича, який знаходитися в російській в'язниці вперше пустили українського консула. Після візиту консула, він підтвердив застосування тортур у в'язниці.

Як відомо, Ксенія Собчак звернулася до Путіна з проханням помилувати 16 політв'язнів, серед яких Сенцов і Кольченко.

Що відомо про політв'язнів українців в РФ - в нашому матеріалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: