Росія відповіла на висилку дипломатів зі США

Читать на русском
Росія вишле з країни 60 працівників американської дипломатичної місії. Це стане відповіддю на висилку зі США 60 російських дипломатів.

Росія вишле з країни 60 працівників американської дипломатичної місії. Це стане відповіддю на висилку зі США 60 російських дипломатів.

Про це заявив заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров, передає «Слово і Діло» з посиланням на РІА «Новости».

Висилка дипломатів РФ з Європи: чи підуть на це США та що означає дипломатичний бойкот?За даними газети The Times, близько 20 країн Європи та США готуються вислати російських дипломатів, пов'язаних зі шпигунською діяльністю Москви. Чи ризикнуть США піти на такі заходи й що це означає для РФ, розповіли експерти.

«Зрозуміло, що рішення ухвалюватиме політичне керівництво країни, але зрозуміло, що заходи будуть дзеркальними, торкнуться того ж числа працівників, оскільки чисельність наших дипмісій однакова», – підкреслив Джабаров, зазначивши, що це стане «подарунком у відповідь для США».

Також він висловив упевненість, що рішення про висилку працівників російської дипломатичної місії президент США Дональд Трамп ухвалив під «сильним тиском американського істеблішменту». Причина в тому, що Трамп привітав Путіна з переобранням, й у підготовці до особистої зустрічі.

«Йому довелося ухвалити це рішення про висилку, щоб довести, що він не друг Росії», – впевнений Джабаров.

Раніше про намір вислати російських дипломатів заявили в США та 14 країнах ЄС. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков уже заявив, що «зрозуміло, в кожному такому випадку, звичайно, працюватиме принцип взаємності».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: